Bejelentés


Animals Ha szereted az állatokat  


                                        Hüllök


A hÜLLÖK TESTÉT ÁLTALÁBAN PIKKELY BORÍTJA.pl: KÍGYÓ,KAMÉLEON,KROKODIL. 


 


Leguána


 


Őserdőben is megtalálható de nagyon nehezen mert rejtő színe elrejti a fák közöt. Tápláláka: rovarok békák és kisebb kígyok. Az esőt szereti magányosan él.Házikedvenckét is szokták tartani.


A  Leguána elentétben ő családban él.Egy nagy hím üraja a területet. Kábé:10 cnöstényel. Párzáskor a hímek komoly sérüléseket tudnak okozni egymássnak:(.


Tápláléka:   zebra , gnú,gazella 


 


krokodil  


 


 


  


Korkodilról egy kép:


 


 


 A krokodil a legnagyobb testű hüllönk.A bordás krokodil közelítöleg a leghatalmasabb 10 méteresre is meg nöhet.Életük nagy részét a vizben töltik.Az amúgy hideg vérű krokodilok igyekeznek testhömérségletüket viszonylag  egyenletes szinten tartani Ezért gyakran látni őket a parton sütkérezteni.melegíteni magukat a nap sugaraival.


               Viziélölények                   Amint tudjk a vízben élnek.Sorolok néhányat:hal, delfin,.......írhatnék még töbet de nem akarok. bocsesz.Egy részletet írok ki a negyedikes olvasó könyvemből. A címe:


Az akváriomi halak


A pompás színű változatos alakú dísazhalakklmbenépesített akvárium sejtelmes fényeivel, a víz lengedező növényekkel,a sziklácskákkal, otthonunk látványossága. A halakkal személyes  kapcsolat nem létesíthető ,de életmódjuk megfigyelése rendkívül  érdekes és tanuságos. 


Az akváreium felszewrelése és karbantartása szakértelmet kíván ,és nem is olcsó mulatság. A megvílágítás és a  víz hőfokának  szabalyózása elektromos berendezéssel  történik.  CsaK mesterségrs fényforrás felel meg , mert közvetlen  napfényben at algák moszatok nagyon elburjánoznának. A vizet a szőrőberendezéssel rendszeresen tíszítani és cserélni kell !!!!!!!!!!!


 


 A halak növényi és állati eredetű tápláléka fajták szerint külömböző.Az eleséget szakboltokban vásárolhatod meg! Tanácsot is szívesen adnak.(Ha tudnak).


A szakszerű tartás, tisztítás és élelmezés mellett a díszhalak fajtájától függöen, 2-10 évig élnek.


 


Remélem tetszett.A következőkben a Delfinről olvashattok:A delfin


A delfinek ősidők óta barátkoznak az emberrel.Nemegyszer mentettek ki már fulladókat.Az is megesett, hogy az úszókat megvédték a cápáktól.Gyerekeket lovagoltattak a hátukon a vízben.Jaok Pelorus névre hallgató delfin pedig teljes két évtizedig"dolgozott" mint révkalauz.


A delfinek, nagyon okos állatok.Sokkal könnyebben idomíthatók, mint a kutyák.A kutatók behatóan tanulmányozták a delfinek nyelvét.Igen! A delfinek ugyanis nagyon "beszédesek".Csipegő, fütyülő, vinnyogó, cirpelő hangokkal adnak jelet egymásnak.


Azt  egy másik tikot  is felfedhetne . Hogy ,  hogyan tud olyan  gyorsan úszni. Sok hal irigyli ölket  ezért . Az ember is .  A delfin negyven sőt hatvan kilométer is megtud tenniegy óra alatt . És közben    egy csöppet sem fárad el.Jó lenne ha igazi barátunk lehetne a vízben!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!